Doelgroep check

Wanneer een module volledig ontwikkeld is, organiseren de ontwikkelaars een doelgroepcheck. Zij benaderen hiervoor zelf één of twee studenten die op dit moment een van de opleidingen volgen die deze module gaan afnemen. Als dat niet lukt kan via een van de deeltijdcoördinatoren om namen van te benaderen studenten worden gevraagd. Het belangrijkste doel van de doelgroepcheck is tweeledig:

  1. toetsen of taalgebruik, manier van beschrijven e.d. aansluit bij de kenmerken van de student en
  2. of Moodle werkbaar is (bijv. duidelijk waar informatie te vinden is, werken alle links en filmpjes).

Tijdens de doelgroepcheck doorlopen studenten de module waarbij een van de ontwikkelaars observeert. De ontwikkelaar gebruikt hierbij het format als uitgangspunt van de observatie en de student wordt gevraagd hardop te denken tijdens het doorlopen van de module. Alleen als dit organisatorisch echt niet te regelen is kunnen studenten zelfstandig de module doorlopen en het format op basis hiervan invullen.
In het kader van de tweede doelstelling is het wenselijk om de student een gerichte opdracht mee te geven, zodat de student gericht naar informatie moet zoeken. Op basis van deze gerichte zoekopdracht, kan sneller inzicht verkregen worden in de werkbaarheid van de module.

Doelgroepcheck

Gebruik het format [Worddoc] om de resultaten en conclusies van de studenten te borgen en vast te leggen.

Met dank aan Saxion Parttime School voor het delen van hun format.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.