Workshops en Trainingen

Om jou te ondersteunen in je ontwikkeling als docent, bieden we als Expertisecluster Technologie-Ondersteund Leren je naast advies en ondersteuning ook online cursussen en blended worskhops aan op het gebied van ontwerpen van blended modules met behulp van Moodle en andere Zuyd onderwijsapplicaties.

Kies je leertechnologie

De kennisdeelomgeving digitaledidactiek.zuyd.nl is speciaal voor jou, docent van Zuyd, samengesteld. Je kunt hier in grasduinen om inspiratie op te doen of gebruiken als kennisbank om te zoeken hoe bepaalde tools werken. Je vindt hier informatie en handleidingen over Zuydapplicaties als Moodle, Mediasite, Shakespeak, BlueJeans en Office365 maar ook over gratis onderwijstools als Padlet, Kahoot, Prezi,Wordpress.

Moodle trainingen

 • Basiscursus Moodle voor Medewerkers | Basic Moodle Course for Teachers
  Deze cursus is een introductie in Moodle. In deze cursus gaat het om basiskennis in het gebruik van Moodle. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van Moodle en waar alle knoppen voor dienen. Deze cursus is tijd- en plaatsonafhankelijk te volgen.
 • Verdieping Moodle voor Docenten
  Deze cursus is bedoeld voor docenten die Moodle didactisch willen inzetten. In deze cursus zijn de thema’s Voortgang, Groepen, Fora, Toetsen, (Peer)feedback en Structuur verder uitgewerkt. Deze cursus is ook tijd- en plaatsonafhankelijk te volgen maar onderdelen kunnen ook als Workshop worden aangevraagd via onderwijsvraag@zuyd.nl.
 • Leertraject Module Ontwerpen
  In dit leertraject staat het (her)ontwerpen van een module centraal. Je maakt kennis met de Onderwijs Ontwerpcyclus Zuyd die het (her)ontwerpen van traditioneel contactonderwijs naar (een vorm van) blended learning ondersteund. Onder begeleiding van onderwijskundige adviseurs van Dienst O&O kunnen docententeams met de inhoud aan de slag gaan. Interesse? Mail dan naar onderwijsvraag@zuyd.nl.
 • Cursus Mahara Portfolio in Moodle | Course Mahara Moodle Portfolio
  In deze cursus leer je de mogelijkheden kennen van het Mahara portfolio in Moodle en leer je ermee werken. Deze cursus is bedoeld voor studenten en medewerkers van Zuyd en is een introductie in het Mahara portfolio.

Deze cursussen zijn in Moodle Zuyd te vinden in de categorie Moodle trainingen.

Inspiratiesessies

Wij verzorgen ook voor teams inspiratiesessies over technologie-onderdersteund leren. Neem hiervoor contact op met het expertisecluster via onderwijsvraag@zuyd.nl. Eén van de opties is het TPACK-spel dat door ons is ontwikkeld en dat gebruikt kan worden bij workshops of teamvergaderingen over de integratie van ict in het onderwijs

Het TPACK-model is bij het ontwerpen van onderwijs een hulpmiddel om bij de les te blijven. Het gaat om goed kunnen navigeren tussen de verschillende overlapgebieden zodat de docent weet wat op welk moment waar en waarom ingezet wordt: niet alles met 1 tool, niet je verliezen in techniek, maar een zorgvuldige afstemming maken.

 

 

 

Curriculumontwikkeling

Het Expertisecluster draagt ook bij aan workshops rondom curriculumontwikkeling die samen met het lectoraat Professionalisering van het Onderwijs, het programma Succesvol Studeren en HR worden aangeboden. Informatie hierover is te vinden via de informatiepagina van HR (Zuydnet).

Reacties zijn gesloten.