Advies & ondersteuning

Advies & ondersteuning

Professionele docenten zijn de basis voor onderwijskwaliteit en studiesucces. Expertisecluster Technologie-Ondersteund Leren van Dienst Onderwijs en Onderzoek van Zuyd levert een actieve bijdrage aan professionaliseren van docententeams. Wij doen dat door een actieve bijdrage te leveren aan het Programma Onderwijsvernieuwing ‘Succesvol studeren’ (in het bijzonder actief leren en programmering) en door docenten te adviseren en te begeleiden bij de didactische mogelijkheden van Moodle. Tevens werken we nauw samen met de onderwijslectoraten van Zuyd.

Wij gebruiken daarbij:

  • Onderwijs Ontwerpcyclus Zuyd
  • TPACK-model: begeleiden van sessies waarbij docenten met behulp van het TPACK-spel ervaring opdoen in het combineren van vakinhoud, didactische werkvormen en ict.
  • Onze kennisdeelomgeving digitaledidactiek.zuyd.nl.
    Deze website biedt docenten de mogelijkheid om te zoeken naar activerende werkvormen en om zich te laten inspireren het onderwijs anders vorm te geven met applicaties die binnen Zuyd of via internet beschikbaar zijn.
  • Informatiebeleidsplan (IBP) – Op deze website vind je een stappenplan voor het maken van een informatiebeleidsplan en veel achtergrondinformatie over informatieplannen, ict en onderwijs.

Kennis delen is fijn!

Met dit blog willen wij een bijdrage leveren aan kenniscirculatie over relevante en actuele (technologische) onderwijskundige thema’s. Dit doen we door het bijhouden en analyseren van interne en externe ervaringen en beschikbaar onderzoek mbt onderwijskundige en technologische ontwikkelingen. Tot juni 2018 verstuurden we wekelijks versturen de Nieuwsflits OnderwijsOntwikkeling. Nu attenderen we jullie via ons blog op interessante publicaties, trainingen of congressen rondom technologie-ondersteund en actief leren. Wil je onze updates in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Heb je tips, suggesties of ervaringen? Stel ze! Deel ze via onderstaand reactieformulier.
Of advies, hulp en ondersteuning nodig? Wij zijn ook bereikbaar via mail: onderwijsvraag@zuyd.nl

Expertisecluster Technologie-Ondersteund Leren, Dienst Onderwijs & Onderzoek Zuyd Hogeschool
Angelique Cappa, Didi Joppe, Frans Roovers, Judith van Hooijdonk

Reacties zijn gesloten.