Feestelijke opening weblecturesstudio Maastricht

24 september 2015

Op 22 september vond de officiële opening plaats van de opnamestudio voor weblectures aan de Brusselseweg in Maastricht (BR.234). In de studio heeft de weblectureset, die vorig jaar is aangeschaft, een vaste plaats gekregen. De apparatuur in de studio was voor de gelegenheid versierd met slingers.
nieuw
De officiële opening (doorknippen van een vlaggetjeslijn) werd verricht door faculteitsdirecteur Jeanette Oostijen, die daarna ook even voor de camera plaatsnam.

5 Zo zit je voor een opname Dit beeld was vrijwel meteen te zien in een leslokaal dichtbij. 6 Die elders te volgen isTijdens de opening werden meteen ideeën aangedragen voor verdere verder verbetering, zoals het aanschaffen van een greenscreen.

Iedereen kan een weblecture of kennisclip (laten) opnemen. Je kunt hiervoor op Zuydnet een aanvraagformulier invullen (minimaal 7 werkdagen voor de opname). Binnen een werkdag ontvang je dan bericht of de opname kan plaatsvinden. Zie voor meer informatie de Zuydnetpagina over weblectures. Wie al meteen aan de slag wil of wil experimenteren, kan  ook contact opnemen met Marcel Lenoble (marcel.lenoble@zuyd.nl).

In de loop van dit studiejaar zal het X-lab trainingen aanbieden: een didactische training en/of een training in presenteren voor de camera. Ook organiseert het X-lab inspiratiesessies waar collega´s hun ervaring kunnen delen: wat kun je nu eigenlijk doen met een weblecture of kennisclip? Wat zijn de do´s en don´ts?
Zie hiervoor ook Ding 8 Weblectures via dingen.zuyd.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.