Learning to write – writing to learn

23 april 2015

Dinsdag 22 april organiseerde het I-team de 2e freelunchsessie. Dit keer waren we te gast bij het X-lab Brusselseweg Maastricht.

tii-logo

Gastspreker was Koos Kruithof van Turnitin. Sinds 2015 zijn Turnitin en Ephorus samen gegaan. Ephorus wordt binnen Blackboard van Zuyd gebruikt als originaliteitscheck ter voorkoming van plagiaat. Ook Turnitin biedt een plagiaatcontrole, maar daarnaast ook Grademark.

GradeMarkGrademark is een eenvoudige tool om online tekste na te kijken. Papers, afstudeerwerkstukken, stageverslagen nakijken kost veel tijd. Deze tool biedt mogelijkheden zoals editiorial highlight en QuickMark-markeringen om feedback aan studenten te geven. De Quikck-Markers zijn te koppelen aan de rubrics zodat voor de student duidelijk is op welke prestatie-indicator de feedback betrekking heeft.
Voor de Engelse taal is ook een Grammar Check beschikbaar.

De aanwezige docenten van (voornamelijk) IB leek het een bruikbare tool bij de beoordeling van afstudeerwerkstukken. Op dit moment zijn er nieuwe handelingen gaande tussen de leverancier Turnitin en SURFmarket over een eventuele verhoging van de licentieprijs. Het advies van SURF is om even te wachten met het afsluiten van licenties en om niet direct met de leverancier afspraken te maken.

De presentatie is terug te kijken via BlueJeans. Klik op onderstaande afbeelding.

BlueJeansMeer informatie over Grademark via de website van Turnitin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.