Meer weten over digitaal toetsen?

3 maart 2015
toetslokaalNE

Toetslokaal Nieuw Eyckholt Heerlen

Digitaal toetsen houdt meer in dan dat een toets met een toetsapplicatie op de computer wordt afgenomen. Digitaal toetsen heeft ook betrekking op het voor- en natraject van een toetsafname. Toetsen kunnen digitaal worden ontworpen en samengesteld. En toetsen kunnen digitaal worden nagekeken. De resultaten  zijn digitaal te analyseren en te evalueren. Juist voor dit voor- en natraject zijn veel nieuwe tools beschikbaar. Bijvoorbeeld voor het ontwerpen van (open) vragen, voor het geven van automatische feedback, voor uitgebreide analyse van tentamenvragen, het gerandomiseerd opnemen van vragen in tentamens, het verzamelen van tentamenvragen in toetsbank/vragensets en voor het hergebruiken van vragen en inladen van vragen uit andere tools. Wij zullen hier de komende tijd via deze site meer aandacht aan gaan besteden.

Voor een eerste overzicht verwijzen we naar de site SCORE van de Hogeschool van Amsterdam. Daar staat veel informatie bij elkaar over (digitaal) toetsen, met uitleg en bronnen.

ToetsHvA

Verder kun je ook eens naar DigitaalToetsenSaxiondit bijzonder informatief boek van onze collega’s van Saxion kijken. Het e-book is beschikbaar als pdf of te downloaden als iBook.
(Via Surfspace)

Zie ook onderstaande SURF-publicaties

Uiteraard kan je met vragen of ondersteuning ook bij het I-team terecht, via een reactie onder dit blog of een mail. Didi Joppe zal dan contact met je opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.