ICT-competenties

12 augustus 2013

Algemene ICT-competenties
in het kader van 21st Century skills kunnen als volgt omschreven worden:
Informatievaardigheid: de capaciteit om informatie op een efficiënte en effectieve manier te vinden, informatie kritisch en deskundig te evalueren, en om informatie nauwkeurig en creatief te gebruiken;
ICT geletterdheid: het gebruik van digitale technologie, communicatie instrumenten en/of netwerken om toegang te krijgen tot informatie en informatie te beheren, te integreren, te evalueren, en te creëren teneinde te kunnen functioneren in een kennismaatschappij;
Technologische geletterdheid: het vermogen om technologie te gebruiken, te begrijpen en te evalueren, alsmede om technologische principes en strategieën te begrijpen, die nodig zijn om oplossingen te ontwikkelen en doelen te realiseren.

Zie de discussienota 21st Century skills van Joke Voogt en Natalie Roblin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.